menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

ΒΟΛΟΣ: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠ' ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΛΟΥΚΑ, ΑΡΧΙΕΠ. ΣΥΜΦΕΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

Όπως είναι γνωστόν, ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" έχει επισήμως ανακηρύξει τον Άγιο Λουκά, Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, ως Προστάτη των δεκάδων εθελοντών του. Κάθε χρόνο την περίοδο του Ιουνίου - που η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του (11 Ιουνίου) - το Δ.Σ. του Συλλόγου πραγματοποιεί διάφορες εκδηλώσεις, εντός και εκτός των φυλακών. 

Θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις:

1.   Την Δευτέρα 6 Ιουνίου: Απογευματινή προσκυνηματική εκδρομή των τροφίμων του ΞΕΝΩΝΑ ΦΙΛΥΡΑ (της Ψυχιατρική Κλινικής του νοσοκομείου Βόλου), εν συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, την Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου, το Σύλλογο Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" και τη Διεύθυνση του ΞΕΝΩΝΑ.

2.   Την Τρίτη 7 Ιουνίου: Δεξίωση στα παιδιά του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Ν. Ιωνίας, στο προαύλιο του Ιδρύματος.

3.   Την Παρασκευή 10 Ιουνίου:  Ιερά αγρυπνία (8:30 μ.μ. - 12:30 μετά τα μεσάνυχτα ) στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου φυλάσσεται η ιερά εικόνα του Αγίου Λουκά και ένα τμήμα των ιερών λειψάνων του.

4.   Την Κυριακή 12 Ιουνίου: Καλλιτεχνική εκδήλωση στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αλμυρού, όπου θα προβληθεί η ταινία του π. Θεοδώρου Μπατάκα: "ΚΙΚΥΝΗΘΟΣ, ΤΟ ΓΡΑΦΙΚΟ ΝΗΣΑΚΙ ΤΩΝ ΤΡΙΚΕΡΩΝ".

5.   Την Τρίτη 14 Ιουνίου:  Εκδήλωση στη φυλακή της Κασσαβέτειας με την συμμετοχή μουσικού συγκροτήματος. Η γιορτή θα περιλαμβάνει ομιλία του π. Θεοδώρου Μπατάκα, Προέδρου του Δ.Σ. και δεξίωση για όλους τους κρατούμνενους που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

6.   Την Πέμπτη 16 Ιουνίου: Προσκυνηματική εκδρομή στην Εύβοια (Άγιο Ιωάννη Ρώσσο και Άγιο Δαβίδ) για όλους τους συνεργάτες - εθελοντές του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ".

7. Νέα έκδοση της ιεράς εικόνος του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, η οποία θα διανεμηθεί δωρεάν στους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις προς τιμήν του.

Εκ του Δ.Σ.

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου