menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Ο αναστάσιμος χαιρετισμός:"ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ"


Ο χαιρετισμός των Ορθοδόξων χριστιανών κατά την αναστάσιμη αυτή περίοδο (από την Ημέρα του Πάσχα μέχρι και την απόδοση της Εορτής) είναι: "ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ". Και η απάντηση: "ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ".  Και αυτός ο χαιρετισμός είναι ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ στον Χριστό και την Ανάστασή Του.
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ
Δυστυχώς, οι περισσότεροι ορθόδοξοι χριστιανοί ντρεπόμαστε να ομολογήσουμε την πίστη μας στον Αναστάντα Κύριό μας, τον Ιησού Χριστό, και μάλιστα, τη στιγμή που κάποια άλλα παιδιά του Θεού θυσιάζονται με το μαχαίρι του δημίου, επειδή ΔΕΝ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ την πίστη τους στον Ιησού ΧριστόΔεν εκφωνούμε το "ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ" και δεν απαντούμε στον χαιρετισμό του αδελφού μας με το "ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ", γιατί ντρεπόμαστε. Δεν είμαστε άξιοι συνεχιστές των ευσεβών πατέρων και των μητέρων μας. 



Μην ξεχνούμε, φίλοι μου, το εξής: Τα παιδιά του Χριστού δεν πρέπει να διακρίνονται για την δειλία τους, αλλά να ξεχωρίζουν από τους άλλους για το θάρρος τους να ομολογούν πίστη στον Εσταυρωμένο και Αναστάντα Χριστό  (με έργο και λόγο). 

Τα παιδιά του ... άλλου (του διαβόλου) δεν ντρέπονται να ομολογήσουν την υπακοή και την αγάπη τους στον δικό τους ... πατέρα. Κτίζουν ναούς, στήνουν αγάλματα, ομιλούν με θάρρος για την πλάνη τους και προχωρούν ακόμη περισσότερο με το να ξεχωρίζουν με τα διάφορα σατανικά αξεσουάρ που κυκλοφορούν ευρέως. 

ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ όλοι αυτοί και ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ; 

Ήρθε ο καιρός που πολλοί θα αρνηθούν την αληθινή πίστη του Χριστού και θα την ανταλλάξουν με κάποια άλλη που προβάλλει η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ. 

Ας πάρουμε θάρρος κι ας γίνουμε ομολογητές της πίστεως αρχίζοντας να λέμε: "ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ  &ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ".
π. Υάκινθος

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου