menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

172 ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΕΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΚΑΣΣΑΒΕΤΕΙΑΣ

Η πτέρυγα που κρατούνται οι ανήλικοι κρατούμενοι στο Ε.Α.Κ.Κ.Ν. Κασσαβετείας. 


Την Τετάρτη 4 Μαΐου 22016, πραγματοποιήθηκε μια ακόμη σεμνή εκδήλωση του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" στις φυλακές Κασσαβετείας προς ενίσχυση των εγκλείστων αδελφών μας. Μια αντιπροσωπευτική ομάδα των συνεργατών του Συλλόγου επισκέφθηκε τη φυλακή για να προσφέρει σ' όλους τους φυλακισμένους πασχαλινά δέματα που ήταν καρπός  αγάπης και ενδιαφέροντος της Τοπικής μας Εκκλησίας. Στα προαύλια των παραρτημάτων της φυλακής, συγκεντρώθηκαν όλοι οι κρατούμενοι και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον π. Θεόδωρο Μπατάκα, Πρόεδρο του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ", που ήταν επικεφαλής της ομάδος των 13 εθελοντών - συνεργατών του Συλλόγου. Στη σύντομη ομιλία του, ο Πρόεδρος, ενημέρωσε τους κρατούμενους για την 20ετή δράση του "Ε", για την συνέχιση της διακονίας του και τους προσέφερε τα πασχαλινά δέματα. Μετέφερε δε και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ.κ. Ιγνατίου, των μελών του Δ.Σ. και όλων των συνεργατών του Συλλόγου. Η υποδοχή των εκπροσώπων του Συλλόγου - από τους υπευθύνους του Καταστήματος και τους φυλακισμένους - ήταν θερμή και η ευγνωμοσύνη τους ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους. Τα 172 δέματα, που δόθηκαν άμεσα στα χέρια των κρατουμένων, περιείχαν: εσώρουχα, φανελάκια, κάλτσες, οδοντόπαστες, οδοντόβουρτσες, υποκάμισα, ξυριστικές μηχανές, σαμπουάν, σαπούνια, χαρτί υγείας, σφουγγάρια μπάνιου, το περιοδικό "ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΖΩΗΣ" (που εκδίδεται κάθε τέσσερις μήνες αποκλειστικά για τους ελληνόφωνους κρατούμενους) κ.α. Κατά την ώρα των επισκέψεων στα παραρτήματα της φυλακής συνόδευαν τους 13 εθελοντές - συνεργάτες του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" και του Σταθμού Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος "ΔΙΑΚΟΝΙΑ": η κ. Ευμορφία Σαμαρά, προϊσταμένη της φυλακής και οι κοινωνικοί λειτουργοί: κ. Τζένη - με τα δυο της παιδιά - και ο κ. Λεωνίδας.  Πριν η ομάδα των συνεργατών του  "Ε" αποχωρήσει από τον χώρο του Ε.Α.Κ.Κ.Ν. Κασσαβετείας, επισκέφθηκε το εκκλησάκι των φυλακών (του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου, Προστάτη των κρατουμένων), για να προσκυνήσει και να ευχαριστήσει τον Κύριο για όλες τις δωρεές και ευλογίες Του.  


Ο π. Θεόδωρος, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους συνεργάτες του για τη ζωή και τις ανάγκες των φυλακισμένων, για την σημασία της διακονίας και της προσφορά του Συλλόγου, αλλά και για την 20χρονη ευεργετική παρουσία του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" στους χώρους κράτησης, όπου στοιβάζονται εκατοντάδες συνάνθρωποί μας στερούμενοι όχι μόνο την ελευθερία τους, αλλά και τα πιο αναγκαία υλικά για την καθημερινή τους ζωή. 


Το Δ.Σ. του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ"  - με τη βοήθεια και την οικονομική στήριξη όλων των συνεργατών του - είχε την πρόνοια να αγιογραφήσει ολόκληρο το Ναό του Αγίου Ελευθερίου που είναι ένα κόσμημα μέσα στον απαράκλητο χώρο της φυλακής. Ο π. Θεόδωρος, μνημόνευσε ιδιαίτερα τον μακαριστό συνεργάτη του "Ε" αείμνηστο ΟΔΥΣΣΕΑ ΠΑΛΑΜΑΡΗ, που άφησε την τελευταία του πνοή στο λιμανάκι της Ιεράς Μονής Αγίου Γρηγορίου του Αγίου Όρους κατά τη διάρκεια ενός του ετήσιου πνευματικού οδοιπορικού στο Περιβόλι της Παναγίας με τον Πρόεδρο του Συλλόγου και άλλους φίλους. 


Μετά τη φυλακή της Κασσαβέτειας, οι εκπρόσωποι του "Ε" πραγματοποίησαν και μια ακόμη ενδιαφέρουσα επίσκεψη  στο ποιμνιοστάσιο της φυλακής, όπου εργάζονται πέντε κρατούμενοι. Ο Πρόεδρος του "Ε" συνομίλησε με τους έγκλειστους και τους προσέφερε τα πασχαλινά δέματα εκ μέρους του Συλλόγου Η υποδοχή ήταν θερμή και η χαρά πλημμύριζε τις ψυχές όλων.  


Το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου του Πλανά - που τοποθετήθηκε προ ετών στον χώρο του ποιμνιοστασίου - είναι προσφορά του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ". Η παρουσία του προσφέρει μεγάλη παρηγοριά και ενίσχυση σ' όλους τους κρατουμένους, αλλά και στους υπαλλήλους της φυλακής. Η ομάδα των εθελοντών - συνεργατών του Συλλόγου (που εκπροσωπούσε και όλους τους συνεργάτες του "Ε") επέστρεψε στο Βόλο με αισθήματα ικανοποίησης και χαράς, αφού πραγματοποίησε μια στάση για ξεκούραση στη Νέα Αγχίαλο. 



ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΠΟΙΚΙΛΟΤΡΟΠΩΣ ΤΟΝ "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ" ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΟΥ  ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου