menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Παιδί και αυτοπεποίθηση

 Αν θέλεις να κάνεις το παιδί σου έξυπνο, δεν έχεις παρά να του εμπνεύσεις την εμπιστοσύνη στις ικανότητες του και να το προικίσεις με μια μεγάλη και δυνατή αυτοπεποίθηση. Όσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση αποκτήσει το παιδίσου, τόσο πιο έξυπνο θα φανεί και θα αποδειχτεί στη ζωή του. Η μεγαλύτερηπεριουσία και η πολυτιμότερη προίκα που μπορείς να χαρίσεις στο παιδί σου είναι μια μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητες του και μια δυνατήαυτοπεποίθηση.
Τα διαμερίσματα και οι καταθέσεις, που τυχόν έχεις στο όνομά του, μπορεί να χαθούν από μια αλλαγή του καθεστώτος ή από ένα πόλεμο, διότι είναι αγαθάυλικά και φθαρτά και ακόμα έξω από την ύπαρξη και την προσωπικότητατου παιδιού σου.

Η εμπιστοσύνη όμως στον εαυτό του και η αυτοπεποίθησήτου είναι αγαθά άϋλα και πνευματικά , που δεν τα φθείρει ο χρόνος, δεν παθαίνουν πληθωρισμό, δεν τα καταστρέφει ο πόλεμος, δεν τα αφαιρεί το νέο καθεστώς. Η εμπιστοσύνη στις ικανότητές του και η αυτοπεποίθηση του παιδιού σου αποτελούν στοιχεία της προσωπικότητάς του, είναι συστατικάτης ύπαρξής του, είναι πλούτος του πνεύματος και της ψυχής του, και γι' αυτό είναι άφθαρτα και αναφαίρετα.

Κανένας κλέφτης και κανέναςκατακτητής δεν μπορεί να μπει μέσα στην ψυχή του παιδιού σου για να του αφαιρέσει την εμπιστοσύνη του στον εαυτό του και την αυτοπεποίθηση του.
Αυτή η αυτοπεποίθηση δεν θα αυξήσει μόνο το δείκτη ευφυΐας και το βαθμό της επίδοσης του παιδιού σου στο σχολείο και στα γράμματα, αλλά θα είναι και το σπουδαιότερο εργαλείο και όπλο του για κάθε πρόοδο και επιτυχία στη ζωή του.

Αρχιμανδρίτου Διονυσίου Δ Μπέκου, ΚΑΝΕ ΕΞΥΠΝΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ, Εκδόσεις Χριστιανική Ελπίς, δεύτερη έκδοση Θεσσαλονίκη 2011, σελ. 112-113
http://enorion.blo



▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου