menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

ΠΟΛΛΟΙ ΓΟΝΕΙΣ, ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ... ΕΓΩΪΣΜΟ ΤΟΥΣ!

Πολλοί σύγχρονοι γονείς, γυναίκες και άνδρες, για να ικανοποιήσουν τη σάρκα τους και τον εγωϊσμό τους, εγκαταλείπουν άσπλαχνα το "έτερον ήμισυ" και τα μικρά τους βλαστάρια. Βεβαίως, υπάρχουν κι άλλοι πολλοί "λόγοι" διατάραξης ενός γάμου, αλλά ΜΟΝΟΝ ο ένας είναι ο σοβαρός που μπορεί να οδηγήσει τον γάμο, που ευλόγησε ο Θεός, σε διάλυση. Ποιός είναι αυτός: Η ΜΟΙΧΙΑ. Ακόμη και τότε, ο χριστιανός, δεν τρέχει αμέσως στα δικαστήρια για το διαζύγιο. Περιμένει ένα χρονικό διάστημα με την ελπίδα πως θα μετανοήσει ο άνθρωπός του.  Διαπιστώνοντας ειλικρινή μετάνοια, στο πρόσωπο που αμάρτησε, προσφέρει εκ νέου την ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα.

Ασφαλώς, η αιτία των περισσοτέρων διαζυγίων είναι η απουσία της χάριτος του Θεού από τη ζωή μας. Όταν διώχνεται ο Θεός από την ψυχή του ανθρώπου, τη θέση του καταλαμβάνει ο ... άλλος, ο διάβολος. Αυτός είναι η πραγματική αιτία του κακού. Οι άνθρωποι που φεύγουν από τη μάντρα της Εκκλησίας, γίνονται εύκολη λεία του και καθοδηγούνται στον γκρεμό.

Κι όμως, υπάρχουν χριστιανοί - που απλά βρέθηκαν να έχουν μία παραδοσιακή σχέση με την Εκκλησία - οι οποίοι με τον πρώτο πειρασμό επιλέγουν την φυγή και όχι την υπομονή και την ταπείνωση. Δεν έχουν φρένο, ούτε φόβο Θεού.  Δεν έχουν αγάπη που σημαίνει θυσία για τον άλλο. Στην κατηφόρα, και χωρίς να μαρσάρεις, φεύγεις με ταχύτητα.

-  Μα, δεν φοβούνται τον Θεό;
-  Δεν άκουσαν ποτέ τους πως ο γάμος είναι αδιάλυτος; 
-  Δεν λυπούνται τα μικρά παιδάκια τους;
- Δεν άκουσαν ποτέ πως οι χριστιανοί καλούνται να θυσιάσουν τον εαυτό τους προς χάριν των παιδιών τους και όχι να  θυσιάζουν τα παιδιά τους για να περνάνε αυτοί καλά; 
-  Δεν άκουσαν ποτέ πως ο γάμος είναι ένα στάδιο αγώνος και ποτέ δεν είναι .. ανθόσπαρτος;

Ως ιερέας, επισκέπτομαι οικίες με τέτοια προβλήματα. Και κλαίει η ψυχή μου κάθε φορά  που διαπιστώνω την μεγάλη δοκιμασία που περνά ολόκληρη η οικογένεια. Προσπαθώ να βοηθήσω με την πειθώ και την προσευχή μου, αλλά τις περισσότερες φορές ήδη έχει δρομολογηθεί η επίσημη έξοδος του ενός συζύγου από την οικογένεια.

Συνήθως, ο λόγος της διάλυσης μιας οικογένειας, είναι η παρουσία ενός τρίτου προσώπου που ελκύει σαρκικά τον ή την άπιστο σύζυγο. Κάθομαι και παίζω με τα παιδάκια τους, ζωγραφίζω μαζί τους ζωάκια, σπιτάκια, γέφυρες και ό,τι άλλο μου ζητούν, για να διασκεδάσω την απουσία του .... "αποφυλακισθέντος". Τα παιδάκια αυτά δεν πρόφθασαν ακόμη να προφέρουν σωστά τη λέξη "ΜΠΑΜΠΑ" ή "ΜΑΜΑ". Μιλούν στον γονιό τους μόνο μέσω κάποιας φωτογραφίας, διότι το πρόσωπο που έφυγε έχει καιρό να φανεί.

Ας είμαστε προσεκτικοί στη ζωή μας.
Να μην υπακούμε στους αρνητικούς λογισμούς που σπέρνει διαρκώς ο διάβολος.
Μην αφήνουμε τα μάτια μας να περιεργάζονται πρόσωπα και πράγματα.
Να μην επιθυμούμε πρόσωπα που ανήκουν σε άλλους.
Προσοχή στον θάνατο που εισέρχεται μέσα μας δια των θυρίδων (των αισθήσεων).
Μην λησμονούμε την προσευχή, την νηστεία, τη μελέτη, την εξομολόγηση, την συμμετοχή μας στη θεία κοινωνία και γενικά να τηρούμε τους κανόνες της Εκκλησίας μας.
Μόνο έτσι θα είμαστε ασφαλισμένοι από τα πυρά του Εωσφόρου.
Σήμερα είναι καιρός για ομολογία και όχι για ... φυγή.
π. Υάκινθος



▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου