menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ, ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗ "ΔΙΑΚΟΝΙΑ"

Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 6η απογευματινή, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνάτιος,  επισκέφθηκε επισήμως τον Σταθμό Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της Ι. Μ. Δημητριάδος "ΔΙΑΚΟΝΙΑ", που βρίσκεται  στο Βόλο και επί της οδού Γ. Καρτάλη 9. Ο Σεβασμιώτατος, περιηγήθηκε και επιθεώρησε όλους τους χώρους του Σταθμού, ενημερώθηκε από τον Υπεύθυνο της "Δ" Πρωτοπρ. π. Θεόδωρο Μπατάκα, Πρόεδρο του Δ.Σ. του "Εσταυρωμένου", και τους εθελοντές: κ. Νικόλαο Κίσσα, Γιάννη Νικολόπουλο και Κερασία Παπαγεωργίου. Ο Μητροπολίτης μας, τέλεσε τον  αγιασμό, επ' ευκαιρία της ενάρξεως της νέας ιεραποστολικής περιόδου, και συνομίλησε με τους εθελοντές και τους συνεργάτες του Σταθμού, δίνοντας, ταυτόχρονα, τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές της συνέχισης του κοινωνικού έργου της Τοπικής μας Εκκλησίας και μέσω του "Ε" και της "Δ".

Η "ΔΙΑΚΟΝΙΑ", λειτουργεί ως παράρτημα του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ", με την ευλογία της Τοπικής μας Εκκλησίας και τη συμπαράσταση 35 εθελοντών και εθελοντριών που εργάζονται ανιδιοτελώς σε καθημερινή βάση. Η λειτουργία της, κατά κοινή ομολογία, θεωρείται αναγκαία και η επέκταση της δραστηριότητά της αξιόλογη. Τροφοδοτεί με είδη ένδυσης κ.λ.π.κοινωνικές υπηρεσίες της περιοχής μας, συλλόγους και ιδρύματα, πολλούς χώρους κράτησης σε πανελλήνια βάση, άπορες οικογένειες και πρόσωπα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Οι προσφορές των συμπολιτών μας, σε ελαφρώς μεταχειρισμένα ενδύματα, υποδήματα, κλινοσκεπάσματα κ.α., αξιοποιούνται όσο το δυνατόν καλύτερα με τη βοήθεια ανδρών και γυναικών που έχουν αναλάβει αυτό το κοπιαστικό εκκλησιαστικό έργο. 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΩΡΗΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ. Πληροφορίες για το πρόγραμμα λειτουργίας της "ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ" στην ιστοσελίδα του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" και στο τηλέφωνο 2421020125.






▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου