menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΝ... ΔΙΑΒΟΛΟ!

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο τσιγγανοι με φορτηγα
Βρέθηκα για λίγες ημέρες του Σεπτέμβρη, σ' ένα ήσυχο παραθαλάσσιο χωριό του Πηλίου. Θέλησα ν' απομακρυνθώ από τον θόρυβο της πόλεως και τις μέριμνες της καθημερινότητας. Σ' ένα ήσυχο περιβάλλον, μπορείς να μιλήσεις καλύτερα με το Θεό και τον εαυτό σου.


Κάποιο μεσημέρι,  λοιπόν, καθισμένος κάτω από τον μεγάλο πλάτανο του κήπου, μελετούσα ένα βιβλίο. Το μόνο που άκουγα ήταν το θρόισμα των φύλλων και το κελάηδημα των πουλιών.  Δόξασα τον Θεό για την ευκαιρία που μου προσέφερε.


Εντελώς ξαφνικά, ακούστηκε η φωνή ενός πλανόδιου μανάβη που διαλαλούσε την πραμάτεια του. Η φωνή του έβγαινε παραποιημένη - και λίγο αστεία - μέσα από τα πρόχειρα ηχεία που είχε τοποθετήσει στο πιο υψηλό σημείο της καρότσας του μικρού του φορτηγού. Ο μανάβης, ήταν ένας μεσήλικας τσιγγάνος, ευγενικός και υπομονετικός. Για κακή του τύχη, διασταυρώθηκε με το αυτοκίνητο μιας "κυρίας", η οποία αγανάκτησε μόλις είδε το φορτηγό του τσιγγάνου μπροστά της. Ύψωσε τη φωνή της και, με τρόπο ανάρμοστο, του έδινε εντολές για να μετακινήσει το αυτοκίνητο που την εμπόδιζε. Εκείνος, με ευγένεια προσπαθούσε να καθησυχάσει την "κυρία", αλλά ήταν... αργός στις κινήσεις του.


Η "μορφωμένη κυρία" - και οδηγός του δευτέρου αυτοκινήτου - τον έστειλε στον ... διάβολο υψώνοντας τη φωνή της για να την ακούσει ολόκληρο το χωριό. Το ξεστόμισε πολλές φορές για να εκφράσει τον ρατσισμό της και την αντιχριστιανική της συμπεριφορά. Ο τσιγγάνος, με υπομονή συνέχιζε την προσπάθειά του και παρακαλούσε την "κυρία" να μην ξεστομίζει τέτοιες κατάρες....


Τελικά, αυτός ο αμόρφωτος μανάβης, που γυρνούσε όλα τα χωριά για να βγάλει ένα τίμιο μεροκάματο και να ταΐσει την πολύτεκνη οικογένειά του,  συμπεριφέρθηκε ως χριστιανός. Αντίθετα, η μορφωμένη "κυρία" -  με τα πανεπιστημιακά διπλώματα  και την κοινωνική επιφάνεια - συμπεριφέρθηκε ως μια αμόρφωτη γυναίκαι που γνωρίζει μόνο να δίνει κατάρες και να υβρίζει όλους εκείνους που θεωρούνται παρακατιανοί!!!


Δυστυχώς, όπου κι αν σταθείς - στην πόλη, στο χωριό, στο δρόμο, στο σχολείο, στους χώρους εργασίας κ.α.- θ' ακούσεις αυτή την κατάρα να βγαίνει με ευκολία από το στόμα πολλών συνανθρώπων μας. Φαίνεται πως δεν γνωρίζουν την σημασία αυτής της κατάρας, αλλά και τις επιπτώσεις. Είναι κρίμα ν' ακούγεται από στόματα ορθοδόξων χριστιανών!


Ο Χριστός, θυσιάστηκε πάνω στο σταυρό για να πάρει άνθρωπο από τα χέρια του διαβόλου και κάποιοι,  με την κατάρα αυτή, υβρίζουν τον Ίδιο "τον Κύριος της Δόξης" και στέλνουν τον συνάνθρωπό μας στα χέρια του μισόκαλου. Δηλαδή, εμείς οι "έξυπνοι", είναι σαν να λέμε στο Χριστό: "Κύριε, εσύ δεν έκανες σωστά που μας πήρες από τα χέρια του διαβόλου". Άρα, αυτή η φράση με την οποία διαολοστέλνουμε το πλάσμα του Θεού, είναι και ΥΒΡΙΣ κατά του Θεού και ΚΑΤΑΡΑ, και μάλιστα, με πολλές επιπτώσεις για μας και τους άλλους.
π. Υάκινθος


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου