menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

«Δεν είναι ανάγκη να εκκλησιάζομαι. Μπορώ να προσευχηθώ και στο σπίτι μου»


Ισχυρίζονται κάποιοι πως «δεν είναι ανάγκη να εκκλησιαζόμαστε. Μπορούμε να προσευχηθούμε και στο σπίτι  μας».  Προσέξτε, το πώς τους απαντά ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: 
«Απατάς τον εαυτό σου, άνθρωπε με την δικαιολογία αυτή. Βεβαίως, είναι δυνατόν να προσευχηθείς και στο σπίτι σου. Είναι όμως αδύνατο να προσευχηθείς έτσι όπως προσεύχονται στην εκκλησία. Στο Ναό υπάρχουν οι πατέρες και πλήθος λαού, όπου  αναπέμπεται από όλους μαζί κοινή προσευχή προς τον Θεό.
Δεν εισακούεσαι τόσο πολύ παρακαλώντας μόνος σου τον Κύριο, όσο όταν τον παρακαλείς μαζί με τους αδελφούς σου. Διότι εδώ στην εκκλησία υπάρχει κάτι το επί πλέον: η ομόνοια, η συμφωνία, ο σύνδεσμος της αγάπης και οι ευχές των ιερέων.  Γι’ αυτό βέβαια και επί κεφαλής των ακολουθιών είναι οι ιερείς, ώστε οι ευχές του πλήθους, που είναι ασθενέστερες, ενισχυόμενες με τις δυνατότερες ευχές αυτών, να ανεβούν μαζί μ’ αυτές στον ουρανό.
          Η προσευχή που γίνεται απ’ όλους τους πιστούς στο Ναό έχει πολύ μεγαλύτερη παρρησία και δύναμη από την ιδιωτική που γίνεται στην οικία...." 
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος:


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου