menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

"Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ", ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ


Ο νεοσύστατος φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, «ΜΑΓΝΗΤΩΝ       ΚΙΒΩΤΟΣ, για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος», επαναφέρει τη φετινή χρονιά, με δεδομένο ότι τα θέματά της είναι σχετικά με τον πολιτισμό της θάλασσας, το θεσμό της «Ναυτικής Εβδομάδας στο Βόλο», από 2 έως 8 Ιουνίου, με απώτερο σκοπό η εκδήλωση αυτή να πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Με συνδιοργανωτές τον Δήμο Βόλου,  τις  Εφορείες Προσκόπων, Συλλόγους ερασιτεχνών αλιέων, τους Ναυτικούς, Αθλητικούς Ομίλους και τα Αθλητικά Σωματεία, θα παρουσιαστούν Χορωδίες, η Φιλαρμονική της πόλης μας και η περίφημη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.
Η έναρξη της Ναυτικής Εβδομάδος θα γίνει από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ιγνάτιο την Τρίτη 2 Ιουνίου, στις 8.00 το βράδυ, στην παραλία του Βόλου, μπροστά στο Μνημείο Ηρώων, με μουσικό πρόγραμμα από την Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου και επίδειξη παραδοσιακής Ιστιοπλοΐας από τους Ναυτοπροσκόπους.
Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και τις υπόλοιπες ημέρες, ως εξής:

Την Τετάρτη 3 Ιουνίου, στις 8.00 το βράδυ, στην παραλία του Βόλου, θα υπάρχει μουσικό πρόγραμμα από το Σύνδεσμο Ιεροψαλτών Βόλου «Ιωάννης Κουκουζέλης», την Ορχήστρα «Ρυθμός» και την «Πολυφωνική Χορωδία Βόλου».
Την Πέμπτη 4 Ιουνίου, στις 8 το απόγευμα, στον Προαύλιο χώρο του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, θα υπάρξει Ημερίδα, σε συνεργασία με την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος.
Την Παρασκευή 5 Ιουνίου, στις 8.00 το απόγευμα στην παραλία του Βόλου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με Παραδοσιακούς χορούς της Θάλασσας και Λαϊκό παραδοσιακό πανηγύρι, με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων.
Το Σάββατο 6 Ιουνίου, στις 9.00 το πρωί, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως «Άγιος Απόστολος ο  Νέος» στο Αλιβέρι, με κεντρικό σύνθημα: «Κόντρα στις διακρίσεις». Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα ακολουθήσει πανηγύρι με χορούς και τραγούδια.
Επίσης, το Σάββατο 6 Ιουνίου στις 8.30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί Συναυλία της περίφημης μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού μπροστά από το Μνημείο των Ηρώων.
Την Κυριακή 7 Ιουνίου, στις 7.00 το πρωί, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου και ακολούθως θα ψαλεί μνημόσυνο για τον «Άγνωστο Ναύτη» και τους ναυτικούς.
Επίσης, την Κυριακή 7 Ιουνίου, στις 9:00 το βράδυ, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη» θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: «Να ξανακάνουμε τη Μεσόγειο θάλασσα ειρήνης». Η εκδήλωση περιλαμβάνει προβολή ταινίας και μουσικό πρόγραμμα.
Την Δευτέρα 8 Ιουνίου, στις 8:00 το βράδυ, στον Θερινό Κινηματογράφο «ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΗ» με τη συνεργασία του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ» θα παρουσιαστεί ντοκιμαντέρ με θέμα: «Το νησί των Τρικέρων».
Καλούμε όλους τους πολίτες και τους φορείς να αγκαλιάσουν κι αυτή την προσπάθεια της «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΥ» και με τη συμμετοχή τους στις διάφορες δράσεις να καταδείξουν την αναγκαιότητα του θεσμού.
 http://imd.gr
/

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου