menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

ΔΕΙΤΕ τι μπορεί να πηγαίνει στραβά όταν η ζυγαριά ΚΟΛΛΑΕΙ! Το γνωρίζατε;;;

     ".... ρίξτε μια ματιά στις δέκα συνήθειες που δεν είχατε υποψιαστεί ότι σας παχαίνουν και αλλάξτε τις, για να δείτε την ζυγαριά να κατεβαίνει.






1. Πίνετε χυμούς του εμπορίου

"... Αν διψάτε πιείτε νερό ή πράσινο τσάι, αν χρειάζεστε βιταμίνες στύψτε μόνοι σας φυσικό χυμό από φρέσκα φρούτα. Αν είστε στο γραφείο και δεν έχετε μαζί σας φρέσκα φρούτα, πάρτε ένα συμπλήρωμα βιταμινών –θα σας δώσει τις βιταμίνες που χρειάζεστε, χωρίς τις θερμίδες του χυμού.

2. Πίνετε συστηματικά αλκοόλ

"... Προσπαθήστε να περιορίσετε το αλκοόλ που καταναλώνετε σε ένα-δυο ποτά κάθε φορά που βγαίνετε, αν δεν θέλετε να σαμποτάρετε τις προσπάθειες όλης της υπόλοιπης εβδομάδας.

3. Τρώτε συχνά έξω

"... Όχι απαραίτητα γιατί το φαγητό του εστιατορίου περιέχει περισσότερες θερμίδες από εκείνο που θα μαγειρεύατε σπίτι σας –αν και τις περισσότερες φορές ισχύει και αυτό– αλλά κυρίως γιατί αποκλείεται να φάτε μόνο ένα κυρίως πιάτο και μια μικρή σαλάτα, όπως θα κάνατε στο σπίτι. Τα ορεκτικά, τα συνοδευτικά και η τεράστια ποικιλία του μενού θα σας παρασύρει να παραγγείλετε –και να δοκιμάσετε– λίγα παραπάνω απ’ όσα χρειάζεστε για να χορτάσετε. Επιπλέον, οι μερίδες είναι πολύ μεγαλύτερες, η γεύση, αν όχι καλύτερη, σίγουρα λιγότερο συνηθισμένη και η εικόνα των συνδαιτυμόνων σας που τρώνε ένας ακόμη λόγος για να μην αφήσετε –ακόμα– κάτω τα μαχαιροπίρουνα.

4. Δεν κοιμάστε αρκετά

Ή μπορεί να κοιμάστε αρκετά, αλλά να κουράζεστε υπερβολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τόσο η έλλειψη ύπνου, όσο και το αυξημένο στρες σε συνδυασμό με την υπερβολική σωματική ή πνευματική κούραση κάνουν διπλό κακό...

5. Υπερβάλλετε με τις πρωτεΐνες

"... Η λύση είναι εκείνη που οι διαιτολόγοι έχουν κουραστεί να επαναλαμβάνουν: ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, χωρίς στερήσεις και χωρίς υπερβολές.

6. Κάνετε συχνά αυστηρές δίαιτες

"... Αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν κατανοούν, είναι ότι «ισορροπημένη διατροφή» δεν σημαίνει «φρούτα και λαχανικά, με λίγο κοτόπουλο πού και πού»....

7. Μένετε με τους γονείς σας

"... Αν τελευταία φλερτάρετε με την ιδέα να επιστρέψετε στο πατρικό σας, ξανασκεφτείτε το. Δεν είναι μόνο τα υπέροχα σουτζουκάκια της μαμάς σας που θα σας παχύνουν. Είναι και το μονίμως γεμάτο ψυγείο,...

8. Δεν τρώτε πρωινό

"...Το πρωϊνό είναι αναγκαίο...  Εδώ κρύβεται ο πραγματικά σπουδαίος ρόλος του, που δεν είναι άλλος από το ότι ξυπνάει τον μεταβολισμό σας, ο οποίος κοιμάται το βράδυ όταν κοιμάστε κι εσείς...

9. Πηγαίνετε παντού με το αυτοκίνητο

" ...  Εντάξτε στο ημερήσιο πρόγραμμά σας λίγη φυσική δραστηριότητα –ακόμη και αν αυτή περιορίζεται στο να παρκάρετε δυο τετράγωνα μακριά και να περπατήσετε μέχρι το γραφείο, ή να χορέψετε για λίγο τα βράδια που θα βγείτε– και θα δείτε αμέσως διαφορά.

Ολοκληρωμένο το άρθρο αυτό στην ΠΗΓΗ: http://voliotaki.blogspot.gr/

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου