menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Οι «Μουσικοί Ταξιδευτές» εντυπωσίασαν το κοινό του Βόλου (ΦΩΤΟ).


Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ "Ε".
Στιγμές καλλιτεχνικής πανδαισίας και έντονης συγκίνησης έζησαν τα μέλη και οι φίλοι του «Εσταυρωμένου» χτες το απόγευμα της 31ης Ιανουαρίου, στον φιλόξενο χώρο του Πνευματικού Κέντρου της Ι. Μ. Δημητριάδος,  επ’ ευκαιρία της συμπληρώσεως 20 ετών διακονίας στον πάσχοντα συνάνθρωπο και προσφοράς στην τοπική μας κοινωνία. 




Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης ανέλαβαν οι «Μουσικοί Ταξιδευτές»,  ένα μουσικό σχήμα του Αλμυρού, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του «Ε» με ανιδιοτέλεια και θέρμη. Μια παρέα φίλων, ερασιτεχνών μουσικών, με αγάπη και ανησυχίες για τη μουσική και τα μουσικά δρώμενα της περιοχής τους, αποφάσισαν να ενώσουν αυτά τα συναισθήματα για τη μουσική και το τραγούδι, ταξιδεύοντας και οι ίδιοι, μέσα από τις νότες, τις μελωδίες, τους στίχους, έχοντας στις αποσκευές τους, τραγούδια και μεράκι, ποιοτική επιλεκτικότητα και ξέχωρη ευαισθησία. Στο ρεπερτόριο συμπεριέλαβαν  τραγούδια που έχουν σιγοψιθυριστεί απ’ όλους, μαγνητίζουν τις καρδιές, αγαπημένα τραγούδια φερμένα από αλαργινές αλλά καθόλου ξεχασμένες πατρίδες....


Το κοινό άκουσε μαγεμένο την άψογη εκτέλεση και συνταξίδεψε με τους ερμηνευτές στο γοητευτικό ταξίδι της ποιοτικής ελληνικής μουσικής. Είναι οι δημιουργίες που σφυρηλατήθηκαν στο διάβα της παράδοσης, ζωντανό και αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και της κουλτούρας του έθνους μας. Δεν είναι ούτε μουσειακό είδος, ούτε γερασμένος πρόγονος που αργοπεθαίνει. Υπάρχει μέσα μας έτσι όπως διασώθηκε με πάρα πολλές προσθαφαιρέσεις και προσμείξεις για να μας διδάσκει, να μας ψυχαγωγεί, να μας εμπνέει και τώρα και στο μέλλον. Μία υπέροχη ατμόσφαιρα συλλογικότητας, ευγένειας και σεμνότητας διαχύθηκε γρήγορα σε όλη την αίθουσα, που ζέστανε τις ψυχές των ακροατών και ανέτεινε το πνεύμα τους στα Υψηλά και τα Μεγάλα. Ήταν αναμφίβολα μία σπουδαία βραδιά, αντάξια των καλλιτεχνών αλλά και των εθελοντών του «Ε», που γιόρτασαν τα εικοσάχρονα γενέθλια της διακριτικής και ουσιαστικής προσφοράς του σε κάθε εμπερίστατο αδελφό. Ο Σύλλογος είναι αληθινά ευγνώμων για τη συμμετοχή των «Μουσικών Ταξιδευτών» και ελπίζει και σε περαιτέρω συνεργασία.



 





Η ΕΥΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ:
"ΟΙ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ", ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ
ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΖΗΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ".

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου