menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Βοήθεια από Βολιώτες σε συμπολίτες, αλλά...

p_mpatakas

Βοήθεια από Βολιώτες σε συμπολίτες αλλά ακόμη και… στη Μαδαγασκάρη!

Από τον «Εσταυρωμένο», που χρειάζεται ωστόσο ενίσχυση προκειμένου να συνεχίσει να συνδράμει…


Ανάγκη από συγκεκριμένα είδη ένδυσης, υπόδησης, χρήσης, αλλά και διατροφής, έχει ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατούμενων “Ο Εσταυρωμένος”, ένας φορέας που τοπικά έχει βάλει τη δική του σφραγίδα, προκειμένου να έχουν «ένα αποκούμπι», άνθρωποι, που κυρίως βρίσκονται στις φυλακές ή έχουν αποφυλακιστεί, αλλά και γενικότερα άνθρωποι που έχουν οικονομικές ανάγκες και προβλήματα.



Σύμφωνα με όσα μας γνωστοποίησε η «ψυχή» του συλλόγου π. Θεόδωρος Μπατάκας, εφημέριος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγ. Νικολάου Βόλου, η “Διακονία”, έχει γενικότερα επάρκεια ενδυμάτων , κάνοντας ωστόσο, μεγάλες αποστολές σε πολλές φυλακές και εκτός Μαγνησίας, δεδομένου πως στις περισσότερες πόλεις της πατρίδος μας δεν υπάρχει αντίστοιχος οργανωμένος κοινωνικός φορέας.
Είναι σημαντικό επίσης, ότι ο «Εσταυρωμένος», αποστέλλει και στο εξωτερικό σε φτωχές μητροπόλεις των Βαλκανίων και στη Μαδαγασκάρη, αλλά και σε πολλές οικογένειες που κατοικούν στην περιοχή μας, καθώς και σε άλλες κοινωνικές δομές της Τοπικής μας κοινωνίας.
Υπάρχει όμως ανάγκη από συγκεκριμένα είδη, για τα οποία όσοι επιθυμούν, μπορούν να προσφέρουν, όπως : Παπούτσια σε όλα τα νούμερα – καινούργια ή ελαφρώς μεταχειρισμένα – αλλά σε καλή κατάσταση (κυρίως παιδικά). Τζιν παντελόνια (όλα τα νούμερα), φούτερ, φόρμες, μπουφάν, σχολικά είδη, σλιπ, φανελάκια, κάλτσες (καινούργια για ανήλικους κρατουμένους). Επίσης, μπουφάν ανδρικά για αστέγους, κρατούμενους κ.α. όπως και σεντόνια, μαξιλαροθήκες, πετσέτες προσώπου, μπάνιου, ποδιών. Υπάρχει επίσης ανάγκη από τρόφιμα μακράς διαρκείας, αφού ενισχύοντια δεκάδες οικογένειες κάθε μήνα.
“Ο Εσταυρωμένος”
Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1995 από μια ομάδα ανθρώπων ευαισθητοποιημένων πάνω στο πρόβλημα των φυλακών. Έλαβε νομική υπόσταση το καλοκαίρι του 1996 και λειτουργεί σε άμεση σχέση με την Ι. Μ. Δημητριάδος.
Ο Σύλλογος βοηθά στο έργο της Ι. Μ. Δημητριάδος στα τρία σωφρονιστικά καταστήματα που ανήκουν γεωγραφικά στην Ι. Μητρόπολη, τις αγροτικές φυλακές Κασσαβετείας, τις Δικαστικές Φυλακές Βόλου και το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων της Ν. Ιωνίας. Εκεί εντεταλμένοι ιερείς οργανώνουν προγράμματα συμπαράστασης προς τους κρατουμένους, όπως επίσης λαμβάνουν μέριμνα για την κοινωνική επανένταξη αποφυλακισθέντων. Ο Σύλλογος έχει ως σκοπό του να βοηθήσει σ’ αυτά τα προγράμματα.
Ο Σύλλογος πέρα από τη βοήθεια στους κρατουμένους επιτελεί και κοινωνικό έργο, γιατί βοηθά στην αλλαγή της σχεδόν ρατσιστικής νοοτροπίας ότι οι κρατούμενοι είναι εγκληματίες και υπάνθρωποι, βοηθά στο να περάσει το μήνυμα του Χριστού ότι με την αγάπη όλα διορθώνονται, συμπαραστέκεται στους κρατουμένους όταν αποφυλακιστούν, τους βοηθά να επανενταχτούν κοινωνικά, βοηθά και το έργο των σωφρονιστικών υπαλλήλων, γιατί οι φυλακές δεν είναι μόνο οι κρατούμενοι, βοηθά στη μεγαλύτερη ηρεμία της τοπικής κοινωνίας, βοηθά στο έργο της σωτηρίας συνανθρώπων μας.
Τα σημεία βοήθειας
1. ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ (Κ. Υ. Κ) & ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ:
Κ. Καρτάλη 152 τ.κ. 38221 Βόλος Τηλ-Fax: 24210-30054.

2. Α΄ Παράρτημα του Συλλόγου στο Βόλο:
ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΡΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ “Δ Ι Α Κ Ο Ν Ι Α”
Γεωργίου Καρτάλη 9 – Γλάδστωνος Βόλος – Τηλ. 2421020125

3. Β΄ Παράρτημα του Συλλόγου στον Αλμυρό:
“ΚΑΤΑΦΥΓΗ” – Ιερός Μητροπ. Ναός Αγίου Δημητρίου Αλμυρού.
4. Γ΄Παράρτημα του Συλλόγου:
Ξενώνες (4) για αστέγους της περιοχής μας.
Λειτουργία του Κέντρου.Υποδοχής .Κρατουμένων Βόλου6
Λειτουργεί καθημερινά ( εκτός Σαββάτου, Κυριακής και Εορτών )
10:00π.μ. – 12:00μ.μ.

Λειτουργία του ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΡΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ “Δ Ι Α Κ Ο Ν Ι Α”
Λειτουργεί καθημερινά 10:00π.μ. – 12:00μ.μ.
1. Για την παραλαβή προσφορών & δωρεών ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ: 8:30 π.μ. – 12:30 μ.μ.
2. Για την εξυπηρέτηση κοιν. υπηρεσιών, οικογενειών κα. κάθε Τρίτη, Τετάρτη & Παρασκευή 10:00 π.μ. – 12:00 μ
http://magnesianews.gr/

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου