menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αλλαξε όψη το 12ο Δημοτικό. Ο «Εσταυρωμένος» ανταποκρίθηκε στην παράκληση μικρής μαθήτριας του σχολείου

Τμήματα του κτιριακού συγκροτήματος του 12ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου ανακαινίστηκαν πρόσφατα, από το Σύλλογο Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Ο Εσταυρωμένος», που ανταποκρίθηκε στην παράκληση μικρής μαθήτριας. 


Συγκεκριμένα, ανακαινίστηκαν τρεις αίθουσες διδασκαλίας, ο μεταλλικός ιστός της σημαίας, η μεγάλη βρύση του προαυλίου, εξωτερικές επιφάνειες πάνω στις οποίες υπήρχαν γραμμένα συνθήματα, αντικαταστάθηκε μια μεγάλη κατεστραμμένη γυψοσανίδα κ.α. Ο Σύλλογος «Εσταυρωμένος» κατέβαλε τα ημερομίσθια των ελαιοχρωματιστών και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ίδιου Σχολείου, χρηματοδότησε την αγορά όλων των υλικών.
«Ολοι μαζί μπορούμε ν’ αλλάξουμε τη ζωή μας και χωρίς κρατικές χρηματοδοτήσεις» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου π. Θεόδωρος Μπατάκας, ο οποίος τονίζει παράλληλα ότι «οι παραπάνω παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν χάρη σε μια μικρή μαθήτρια του σχολείου, η οποία μας το ζήτησε. Συγκινηθήκαμε με την πρωτοβουλία του παιδιού, του είπαμε να γράψει σε ένα χαρτί τι θέλει να κάνουμε και το υλοποιήσαμε».
Ο Σύλλογος διέθεσε οκτώ ημερομίσθια προκειμένου να γίνουν οι προαναφερθείσες παρεμβάσεις στο σχολείο, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Γιάννη Δήμου με Κύπρου. Οπως επισημαίνει στο σημείο αυτό ο π. Θεόδωρος «είναι φως και ελπίδα για το μέλλον, το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις στο σχολείο, χάρη σε ένα μικρό παιδάκι».
Ο διευθυντής του σχολείου Γιάννης Χατζηγιάννης, εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στους φορείς που στήριξαν και συνέδραμαν την πολύ αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία. «Είναι πολύτιμη η εθελοντική προσφορά και είναι ιδιαίτερα σημαντική στους καιρούς που ζούμε. Μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα σε κάθε προσπάθεια που γίνεται, για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε, γιατί δυστυχώς έχουμε φτάσει στο σημείο να μη μπορούμε να ανταποκριθούμε ούτε στα εντελώς απαραίτητα, λόγω περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων» όπως αναφέρει ο ίδιος.
Στη διάρκεια των είκοσι χρόνων διακονίας του Συλλόγου, έχουν υλοποιηθεί δεκάδες παρόμοιες πρωτοβουλίες. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες πρωτοβουλίες έχει υλοποιήσει ο «Εσταυρωμένος» στον εξωτερικό ισόγειο χώρο του κτιρίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, στο Δικαστικό μέγαρο, την Αστυνομική διεύθυνση, το Λιμεναρχείο Βόλου, τα Αστυνομικά τμήματα που έχουν κρατητήρια, αλλά και τους ιερούς ναούς Αγίου Γεωργίου Ιωλκού, Αγίου Ιωάννη Ανακασιάς, Αγίας Παρασκευής και Αγίων Θεοδώρων.
Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση του «Εσταυρωμένου» για το κοινωνικό σύνολο, διότι «με τον τρόπο αυτό βοηθάμε κάποιους ανθρώπους, που έχουν ανάγκη από εργασία, να πραγματοποιήσουν ορισμένα μεροκάματα» σημειώνει ο π. Θεόδωρος.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ                                                                                    http://www.taxydromos.gr/

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου