menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ..



Η Γ΄ παρουσίαση του βιβλίου : «ΦΙΛΟΚΑΛΙΚΑ ΜΕΛΕΤΗΜΑΤΑ»
Του μακαριστού αγιορείτη μοναχού π. Μαρκέλλου Καρακαλινού
στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων.




         
Κυριακάτικο απομεσήμερο στην οδό Δημητριάδος (στο Βόλο) που στολίστηκε περιμένοντας τα Χριστούγεννα με το δικό της τρόπο. Μια μικρή ομάδα δεκαπέντε εθελοντών του Συλλόγου «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ» με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δ. Σ. του Συλλόγου μας μπαίνουμε στο μικρό λεωφορείο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος με προορισμό τα Φάρσαλα. Καλεσμένοι από το Σύλλογο Φιλανθρωπίας και Ιεραποστολής Φαρσάλων «Παναγία η Ελεούσα» για να παρουσιάσουμε το τελευταίο βιβλίο των εκδόσεων του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ» που επιμελήθηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας ανθολογώντας επιστολικά κείμενα του μακαριστού αγιορείτη μοναχού π. Μαρκέλλου Καρακαλινού.



     Στη διαδρομή οι τρείς ιεροψάλτες μας - Γεώργιος Σιώκος, Νικόλαος Φιλιππαίος και Βασίλειος Μπατάκας – ζέσταναν τις καρδιές μας με τους βυζαντινούς ύμνους που μελωδικά απέδιδαν.
    Μετά από μία ώρα φτάσαμε στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων, όπου μας επιφυλάχθηκε πολλή θερμή υποδοχή από την Πρόεδρο και τα μέλη του προαναφερθέντος Συλλόγου.Το κτίριο, μεγάλο και σύγχρονο, με μια πολύ ωραία αμφιθεατρική αίθουσα εκδηλώσεων σύντομα γέμισε με κόσμο, που ήρθε με μεγάλη προθυμία και δίψα να ακούσει και να καταρτιστεί πνευματικά.
    Την εκδήλωση παρουσίασαν οι νεώτερες εθελόντριες του «Ε»: Δέσποινα Καρακάση και Γεωργία Σπύρου. Στο ξεκίνημα της γιορτής έγινε μια σύντομη ενημέρωση για τους σκοπούς, τη διακονία και την εικοσαετή δράση του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ» και η κ. Στέλλα Τσαλούκη – Μπουλασίκη, Πρόεδρος του προαναφερθέντος Συλλόγου, καλωσόρισε τους εθελοντές μας και ευχαρίστησε τον π. Θεόδωρο για τον κόπο στον οποίο υποβλήθηκαν να ταξιδεύσουν μέχρι τα Φάρσαλα με σκοπό να παρουσιάσουν την πνευματική αυτή εκδήλωση. 


Κεντρικός ομιλητής ήταν ο π. Θεόδωρος Μπατάκας που μίλησε για τον μακαριστό αγιορείτη γέροντα Μάρκελλο Καρακαλλινό, τον ταπεινό μοναχό με τα πλούσια πνευματικά χαρίσματα και παρουσίασε το βιβλίο:  «ΦΙΛΟΚΑΛΙΚΑ ΜΕΛΕΤΗΜΑΤΑ». Μικρά πετράδια από το πέλαγος της αγάπης του Θεού ». Αποσπάσματα διάβασε ο κ. Ιωάννης Νικολόπουλος και ενδιάμεσα έψελναν βυζαντινούς ύμνους οι τρείς ιεροψάλτες που μας συνόδευαν από το Βόλο.

Στο τέλος όσοι παρακολούθησαν  την γιορτή είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν το βιβλίο αυτό, καθώς και άλλα των εκδόσεων του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ».
Στη συνέχεια, η πολύ φιλόξενη οικογένεια της κ. Στέλλας μας φιλοξένησε στο σπίτι τους, όπου μας προσέφερε με περισσή αγάπη νόστιμα εδέσματα που ετοίμασε η ίδια μαζί με άλλες κυρίες. Μας ενημέρωσε για τη δράση  και του δικού τους Συλλόγου και κάλεσε τον π. Θεόδωρο να επισκεφθεί τα Φάρσαλα και για μία άλλη πνευματική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Σαρακοστή. Εκεί νοιώσαμε όλοι μαζί τη αγάπη του Χριστού που ενώνει όλους τους ανθρώπους που Τον εμπιστεύονται και προσπαθούν να κάνουν πράξη τις εντολές Του. Φύγαμε απ’ το σπίτι αυτό με γεμάτα χέρια, αλλά και γεμάτοι ευγνωμοσύνη για την ανυπόκριτη αγάπη που μας έδειξαν! Θα τους θυμόμαστε πάντα.  

Κατά την διαδρομή προς τον  Βόλο τελέσαμε την ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου και τους Χαιρετισμούς της Παναγίας ευχαριστώντας τον Κύριο και για την ευλογημένη μας παρουσία στο Φάρσαλα με τους υπέροχους αδελφούς χριστιανούς.
Φθάσαμε το βράδυ στο Βόλο, στην ολόφωτη οδό Δημητριάδος …. Άραγε πόση ζεστασιά μπορούν να δώσουν τα λαμπρά λαμπιόνια και οι υλικές φωτοχυσίες; Πόση αληθινή χαρά;  Μακάρι κάποια στιγμή όλοι οι άνθρωποι να νοιώσουμε λίγη από την άπειρη  αγάπη του Χριστού μας που σε λίγες ημέρες γεννιέται στην ταπεινή Του φάτνη!

Γράφει ο αοίδιμος γέροντας Μάρκελλος: «Η αγάπη του Χριστού μας ενώνει μαζί Του και τότε τα πάντα είναι σκύβαλα εμπρός εις αυτήν την φλογερήν αγάπην του Χριστού».





▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου