menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Εντυπωσιακή η εμφάνιση των παιδιών "του Φάρου του Κόσμου" στην Κασσαβέτεια και τον ΑΛμυρό.


     Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου και ώρα 11:15 π.μ. πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Αλμυρού μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την "ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥ". Την εκδήλωση οργάνωσε το Παράρτημα του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" στον Αλμυρό και φιλοξενήθηκε στην αίθουσα "ΓΑΛΗΝΗ" του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου Αλμυρού. Η πρωτοβουλία ανήκει  στον Υπεύθυνο του Παραρτήματος του Συλλόγου μας "ΚΑΤΑΦΥΓΗ" π. Χρήστου Μπούντη, εντεταλμένο ιερέα για την ποιμαντική των κρατουμένων του Ε.Α.Κ.Κ.Ν. Κασσαβετείας και στους εκλεκτούς συνεργάτες του.]

 Το πρόγραμμα της εκδηλώσεως περιλάμβανε: Προσλαλιά του π. Χρήστου Μπούντη, ομιλία του Αρχιμ. π. Αθηναγόρα Λουκατάρη, προϊσταμένου του Ι.Ν. Αγ. Νεκταρίου Δενδροποτάμου και υπευθύνου του Κέντρου Προστασίας Ανηλίκων «Φάρος του Κόσμου» της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπολέως και Σταυρουπόλεως Θεσσαλονίκης με θέμα: " Τα συρματοπλέγματα της ζωής μας" και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τέσσερα παιδιά από τον "Φάρο του Κόσμου", που συνόδευαν τον π. Αθηναγόρα. Εντυπωσίασε το μουσικό συγκρότημα των παιδιών με υπέροχους σκοπούς και τραγούδια.


 Στην εκδήλωση παρέστη και ο π. Θεόδωρος Μπατάκας, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτου και του Δ.Σ. του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ", συνοδευόμενος από τον κ. Λάμπρο Γιωτόπουλο, συνεργάτη και εθελοντή της "ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ". Στην ομιλία του, ο π. Θεόδωρος, καλωσόρισε και συνεχάρη τον π. Αθηναγόρα για την πλούσια δράση του στον "ΦΑΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ", αλλά και για την συμμετοχή του στην εκδήλωση του "Ε". Απευθυνόμενος δε προς όλα τα μέλη του Συλλόγου μας στον Αλμυρό τόνισε: "είναι αναγκαίο να συνεχίσετε την δράση σας, αγαπητοί συνεργάτες, και να μην απογοητεύεστε από την αρνητική θέση που λαμβάνουν οι πολλοί, όταν ακούνε πως όλα αυτά γίνονται προς ενίσχυση των κρατουμένων. "Ο Εσταυρωμένος", θα συνεχίσει την δραστηριότητά του σ' ολόκληρο το Νομό Μαγνησίας διακονώντας τον σημερινό χειμαζόμενο άνθρωπο με όποιο τρόπο μπορεί... ".
      Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: οι Ιερείς της τοπικής κοινωνίας του Αλμυρού, η προϊσταμένη και οι τρεις κοινωνικοί λειτουργοί του Ε.Α.Κ.Κ.Ν. Κασσαβετείας και πολλοί κάτοικοι. Λίγο πριν τη λήξη της γιορτής, πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος με πλούσια δώρα και αγοράστηκαν βιβλία και dvd - ντοκιμαντέρ από τις εκδόσεις του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" προς ενίσχυση των σκοπών του τοπικού παραρτήματος του Συλλόγου μας. Στη συνέχεια, η Ενορία του Αγίου Δημητρίου Αλμυρού δεξιώθηκε όλους τους φιλοξενουμένους.


Να σημειωθεί δε πως ο π. Αθηναγόρας και η ομάδα των παιδιών του "ΦΑΡΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ", το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποίησαν επίσκεψη στη φυλακή της Κασσαβέτειας, όπου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεως του καταστήματος παρουσίασαν: ένα πρόγραμμα ρομποτικής και ψυχαγώγησαν  τους έγκλειστους ανήλικους της φυλακής. με μουσική και τραγούδια.


ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΤΕΡΓΑΤΗ, ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
Οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν είναι από παλαιότερες εκδηλώσεις Φωτογραφίες από την εκδήλωση προσεχώς.

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου