menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Για τα αγόρια του... όλμου

Από μία σύμπτωση, βρέθηκα στον μητροπολιτικό ναό της πόλης μας, την ώρα που έφερναν τις σωρούς των παλικαριών, τυλιγμένες με την γαλανόλευκη. 


Για δύο από τα παλληκάρια θύματα του όλμου, λέω. 
Τριαντατριών και τριαντατεσσάρων ετών. Ιδανικές ηλικίες για να πας εκδρομή σήμερα που έχει αυτή την γλυκιά λιακάδα, αταίριαστη ηλικία για να σε κηδεύουν... Αλλά απέναντί μου ήταν η εικόνα της Κυράς μας της Παναγιάς και -καθώς Την κοίταζα- σαν να έλεγε πως και στην Εδέμ ...εκδρομή είναι. 
- Όμως κοίταξε τις γυναίκες τους Κυρά, δες τις μανάδες πώς κλαίνε, πως η καρδιά τους, λες, έχει ξεβραστεί ναυάγιο στα μουσκεμένα μαντήλια, πώς σπαράζουν στις κραυγές "παλικάρι μου"....
- Τις ξέρω τις κραυγές. Τις έλεγα στο Παιδί μου και δεν ήταν τυλιγμένο στη σημαία, δεν είχε παράσημα σε βελούδινα μαξιλάρια την ώρα του Σταυρού. Το ξέρω αυτό το ξέσκισμα των σωθικών...
- Κυρά μου βοήθησε αυτά τα κορίτσια με τα μαύρα και τα μωρά τους...Κυρά μου μέρωσε τον πόνο.
Παναγιά μου δώσε έναν τόπο του Παραδείσου στα αγόρια αυτά, που δεν θα πάνε εκδρομή το Σαββατοκύριακο, πες του Γυιού Σου για τις ψυχές που δεν θα δουν τα χρυσάνθεμα ούτε ετούτου ούτε άλλου πια Οκτώβρη.
Πες Του να τους έχει στην αγάπη Του που είναι πολυτιμότερη των ανθέων που έχασαν, των ερώτων που δεν έζησαν, της αγκαλιάς από την οποία αρπάχτηκε ο καθείς τους.
Παίζουν οι φιλαρμονικές, παρουσιάζουν όπλα οι φαντάροι, αποδίδονται τιμές ανακατεμένες με οιμωγές.
Αλλά το ζήτημα είναι να παίξουν γι αυτούς οι μπάντες του Παραδείσου. 
Ψιθύρισέ το στο Παιδάκι Σου Κυρά. 
Μάνα είσαι θα Σ'ακούσει....
Μάνα μας είσαι θα το κάνεις.
Και αν υπάρχουν χρυσάνθεμα εκεί ψηλά, δώσε από ένα στους άντρες αυτούς και σαν νυχτώσει η πρώτη μοναχική νύχτα των γυναικών τους, άφησε και σ'αυτές από ένα για να γίνει ο θρήνος τους απαντοχή κι'ελπίδα.

ΠΗΓΗ: http://anazhthseis-elena.blogspot.gr/


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου