menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Ο Νομικός κόσμος της Μαγνησίας τίμησε τον Άγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη



Τον προστάτη του Άγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη τίμησε ο Νομικός κόσμος της Μαγνησίας στο Βόλο, την Παρασκευή 3/10.
Ο εορτασμός ξεκίνησε με τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος & Υμηττού κ. Δανιήλ.

Ακολούθησε πανηγυρική εκδήλωση στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, την οποία χαιρέτισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Λάζαρος Γαϊτάνης. Ο κ. Πρόεδρος εξήρε το έργο και την προσφορά του Σ.Σ. Κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος», της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, στην ποιμαντική φροντίδα και συμπαράσταση των φυλακισμένων και των οικογενειών τους,
Πρώτος ομιλητής ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος & Υμηττού κ. Δανιήλ, οποίος ανέπτυξε το θέμα «Η ποιμαντική διακονία στις φυλακές». Ο κ. Δανιήλ αναφέρθηκε, αρχικώς, στις Θεολογικές βάσεις αυτής της διακονίας, παραθέτοντας πλειάδα Βιβλικών παραδειγμάτων, με τα οποία αναδεικνύονται οι έννοιες της φυλακής, της ελευθερίας, του κηρύγματος της Αναστάσεως στις φυλακισμένες στον Άδη ψυχές και της Δικαιοσύνης.
Επικεντρώνοντας στην ποιμαντική διακονία του Κληρικού στις φυλακές, επεσήμανε ότι αυτή «επικεντρώνεται σε βασικές αρχές που αποβλέπουν στο ν' αποκτήσουν οι απειθείς στο θέλημα του Θεού, φρόνημα δικαίου». Οι αρχές αυτές είναι α) η αναγνώριση της ανεκτίμητης αξίας του ανθρώπου, ως εικόνος του Θεού, έστω και αμαυρωμένης από την πτώση, στην αμαρτία, β) η θεραπεία του φυλακισμένου από τα τραύματα των παραβάσεών του, γ) η διόρθωση του φυλακισμένου, δ) η θρησκευτική εξυπηρέτηση των φυλακισμένων, ε) οι παροχές υπηρεσιών και στ) η προσφορά της αγάπης.

Επόμενος ομιλητής ήταν ο κ. Βασίλειος Αλεξανδρής, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Ο συνήγορος υπεράσπισης στο σύγχρονο - σύνθετο περιβάλλον».
Στη συνέχεια, ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου, διά του Προέδρου του, απένειμε τιμητικές πλακέτες στους δύο ομιλητές, ενώ την εκδήλωση έκλεισε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης.
ΠΗΓΗ: Ιερά Μητρόπολις Δημητριάδος

Φωτογραφίες


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου