menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Ένα σπάνιο θέαμα! Ο ΚΑΤΑΡΑΚΤΗΣ ΦΩΤΙΑ!


Αυτό το πάρκο έγινε εθνικό πάρκο το 1890. Είναι παγκοσμίως γνωστό για το δύσκολο έδαφος, τον καταρράκτη και τα αιωνόβια πεύκα. Καλύπτει 1.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ο καταρράκτης "φωτιά" του El Capitan είναι ένας από τους πιο θεαματικούς σε όλο τον κόσμο.

  Η καταπληκτική θέα του καταρράκτη δημιουργείται από την αντανάκλαση του φωτός του ήλιου που χτυπά το νερό όταν εμπίπτει με μια συγκεκριμένη γωνία.
 Το σπάνιο αυτό θέαμα μπορεί να ειδοθεί μόνο σε ένα διάστημα 2 εβδομάδων προς το τέλος του Φεβρουαρίου.
   Για να φωτογραφίσουν αυτό το σπάνιο γεγονός, οι φωτογράφοι πρέπει να περιμένουν και να υπομένουν για χρόνια.
Ο λόγος είναι επειδή η εμφάνισή του, εξαρτάται από μερικά φυσικά φαινόμενα που συμβαίνουν ταυτόχρονα με την τύχη.

     1ον, είναι ο σχηματισμός καταρράκτη - Το νερό είναι που σχηματίζεται από την τήξη του χιονιού και του πάγου στην κορυφή του βουνού. Λιώνει μεταξύ των μηνών Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, και μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου.


  2ον, είναι η ειδική γωνία των ηλιακών ακτίνων που θα χτυπήσουν στα νερά και η θέση του ήλιου που πρέπει να είναι ακριβώς σε ένα συγκεκριμένο σημείο στον ουρανό. 
     Αυτό συμβαίνει μόνο κατά το μήνα Φεβρουάριο και για λίγη ώρα το σούρουπο. Αν είναι μια μέρα γεμάτη από σύννεφα ή κάτι μπλοκάρει τον ήλιο το φαινόμενο δεν εμφανίζεται. 
     Το γεγονός είναι ότι οι καιρικές συνθήκες στο Εθνικό Πάρκο είναι συνήθως ασταθείς και απρόβλεπτες. Επομένως δύσκολο να πάρεις αυτές τις φωτογραφίες.

Ένα σπάνιο θέαμα!
Yosemite National ParkCalifornia , USA

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου