menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ. ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ 2.000.000,00 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ. ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ!!!














ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΕ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

Δύο εκατομμύρια ευρώ διέθεσε η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου για να αποφυλακίσει κρατουμένους, οι οποίοι είχαν φυλακιστεί για χρέη, και τα περισσότερα ήταν μικροποσά.  
Οπως αναφέρει ρεπορτάζ της ιστοσελίδας "defencenet.gr" αυτή η είδηση έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο Βελλίδειο. Η εκδήλωση διεξήχθη στις 11 Δεκεμβρίου και την διοργάνωσαν οι επικεφαλής του διαδικτυακού περιοδικού «Πεμπτουσία» σε συνεργασία με τη ρωσική παιδική χορωδία «Παραμυθία».

Εν ρήμη του λόγου ο πρόεδρος του Ινστιτούτου "Μάξιμος ο Γραικός", Νικόλαος Γκουράρος είπε το... μυστικό. Ανέφερε δηλαδή ότι το μοναστήρι διέθεσε ποσό της τάξης των δύο εκατομμυρίων ευρώ για αποφυλακίσεις κρατουμένων, οι οποίοι είχαν φυλακιστεί για χρέη, τα περισσότερα μικροποσά!

Στο ρεπορτάζ που έγινε στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα αναφέρεται και στο πως βρέθηκαν τα χρήματα αυτά στην Ιερά Μονή, και μάλιστα τονίζει πως, όπως αναφέρει το πνευματικό παιδί του γέροντα: «Τα περισσότερα εξ αυτών προέρχονται από δωρεές πιστών και τάματα προς την Παναγία μας την Παραμυθία και την Τιμία Ζώνη». Τα θαύματα προσθέτει, που ακολούθησαν της μετάβασης της Τιμίας Ζώνης στη Ρωσία, όπου πάνω από 1800 άκληρες οικογένειες Ρώσων απέκτησαν παιδιά μετέτρεψαν πολλούς εξ αυτών σε φίλους και προσκυνητές της Μονής.

Πολλοί εκ των ανωτέρω Ρώσων Ορθοδόξων αδελφών μας και κυρίως αυτοί που βίωσαν τα θαύματα της Παναγίας πρόσφεραν χρήματα. Ο γέροντας και η γεροντία αποφάσισαν τότε να διαθέσουν τα χρήματα αυτά εξ ολοκλήρου σε έργα φιλανθρωπίας. Άλλωστε καθημερινά κατέφθαναν στο μοναστήρι πάμπολλα αιτήματα φυλακισμένων και φτωχών οικογενειών μέσω των ενοριών, μοναστηριών και μητροπόλεων και λόγω της οικονομικής κρίσης είχαν αυξηθει".

avriani.makedonias.gr



▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου