menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

"....ΚΑΙ ΗΛΘΑΤΕ ΠΡΟΣ ΜΕ" (Ο ΚΥΡΙΟΣ)



       Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012  ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. κ. Ιγνάτιος  πραγματοποίησε επισκέψεις στους χώρους κράτησης της Κασσαβέτειας και του Βόλου.
·        Στις 10:00 π.μ. παρακολούθησε μία ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της φυλακής. Στο ξεκίνημα της χριστουγεννιάτικης γιορτής, μίλησε η Διευθύντρια του Καταστήματος, η οποία καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο και την συνοδεία του και ευχαρίστησε την Τοπική μας Εκκλησία και  τον «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ» για το ενδιαφέρον τους και την συνεχή προσφορά τους. Στη συνέχεια, έλαβε το λόγο  ο Πρόεδρος του «Ε», π. Θεόδωρος Μπατάκας, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Δ.Σ. του Συλλόγου και υποσχέθηκε πως ο «Ε» θα συνεχίσει με αμείωτο ενδιαφέρον να συμπαρίσταται στους κρατουμένους. Την εκδήλωση χαιρέτησε και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου  κ. Αναστάσιος Βολιώτης. Στο καλλιτεχνικό μέρος της γιορτής έλαβαν μέρος: μία ολιγομελής βυζ. Χορωδία κρατουμένων, μια ομάδα 12 ανηλίκων κρατουμένων που παρουσίασε με εικόνα, μουσική και απαγγελία: τη ζωή τους στη φυλακή, τα όνειρα και τους προβληματισμούς τους, η Γυναικεία Χορωδία της Ενορίας της Ευξεινούπολης και ένα μουσικό συγκρότημα μαθητών Λυκείου από την Ν. Αγχίαλο.  Κατά τη διάρκεια της γιορτής, βραβεύτηκαν από τον «Ε» δεκαπέντε (15) κρατούμενοι μαθητές. Τα βραβεία και το ειδικό δώρο τα παρέλαβαν οι βραβευθέντες  από τα χέρια του Ποιμενάρχη μας. Την γιορτή έκλεισε με ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος προσέφερε σε όλους του εγκλείστους ατομικά εορταστικά δέματα που ήταν καρπός αγάπης όλων των ενοριών της Μητροπόλεώς μας και του «Ε».  Την εκδήλωση παρακολούθησαν, εκτός των αναφερθέντων προσώπων, οι τρείς ιερείς που διακονούν στη φυλακή, εκπρόσωποι των μελών και των εθελοντών του  «Ε» και παράγοντες του Καταστήματος.
·        Στις 11:30 π.μ. ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του «Ε», επισκέφθηκε το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου, όπου παρακολούθησε την χριστουγεννιάτικη εορτή που ετοίμασαν και παρουσίασαν με επιτυχία οι κρατούμενοι μαθητές του Γυμνασιακού Παραρτήματος του 6ου Γυμνασίου Βόλου και του Δημοτικού Σχολείου της φυλακής. Οι μαθητές, με τη βοήθεια των καθηγητών τους, παρουσίασαν μια καταπληκτική γιορτή που θα μας μείνει αξέχαστη. Μας μετέφεραν σπουδαία μηνύματα, χρησιμοποιώντας την μουσική, το τραγούδι και την ανάγνωση κειμένων που έγραψαν μόνοι τους. Ο «Ε» βράβευσε τους έξι επιμελέστερους μαθητές, προσφέροντάς τους ένα χρηματικό ποσόν και δώρα. Στο τέλος της εκδηλώσεως όλοι οι κρατούμενοι παρέλαβαν εορταστικά δέματα που ήταν καρπός αγάπης της Τοπικής Μας Εκκλησίας.
·        Στις 12: 30 μ.μ. ο Μητροπολίτης μας πραγματοποίησε επίσκεψη και στα κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου.  Οι δεκαεννέα (19) κρατούμενοι,  είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Σεβασμιώτατο και να παραλάβουν από το χέρι του γλυκά και τηλεκάρτες που προσέφερε ο «Ε». Και οι τρείς επισκέψεις, του Σεβασμιωτάτου, έγιναν πηγή ευλογίας και ελπίδας για δεκάδες εγκλείστους και εργαζομένους στους χώρους κράτησης της περιοχής μας.

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου