menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΜΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ»
Κ. Καρτάλη 152 – 38221 Βόλος – Τηλ. & fax: 2421030054


Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΅Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ΅
1.       Προσφέρει μηνιαία τακτικά και έκτακτα οικονομικά βοηθήματα σε φυλακές άπορες οικογένειες και πρόσωπα .
2.    Τακτικές και έκτακτες προσφορές σε διάφορα είδη ένδυσης, υπόδησης, ατομικής καθαριότητος κ.α..
3.    Πραγματοποιεί διάφορες εκδηλώσεις στις φυλακές και στα ιδρύματα της περιοχής μας.
4.         Βραβεύει άπαξ του έτους τους επιμελέστερους κρατουμένους μαθητές.
5.         Στηρίζει οικονομικά, υλικά και ηθικά τα σχολεία των φυλακών.
6.     Αγοράζει καλλιτεχνικά έργα των κρατουμένων και των αποφυλακισμένων προς οικονομική  στήριξη των οικογενειών τους.
7.  Πραγματοποιεί διακανονισμούς διαφόρων χρεών, κρατουμένων, των αποφυλακισθέντων και των μελών των οικογενειών αυτών, σε διάφορες κρατικές υπηρεσίες και οργανισμούς.
8.      Πραγματοποιεί αποφυλακίσεις και πληρώνει (για μικροποσά) τα δικαστικά έξοδα των απόρων κρατουμένων και φυγόποινων, με πρόταση των κοινωνικών λειτουργών και άλλων δικαστικών φορέων.
9.      Χρηματοδοτεί  όλα τα προγράμματα που υλοποιούν οι εθελοντές κληρικοί στις τοπικές φυλακές, τα κρατητήρια και τα ιδρύματα της περιοχής.
10.  Με πρωτοβουλία του Συλλόγου  γίνεται ο υδροχρωματισμός και ο ελαιοχρωμα-τισμός των κρατητηρίων, προσφέροντας ημερομίσθια σε αποφυλακισθέντες, αστέγους  και άλλους απόρους.
11.   Λειτουργεί, στα κρατητήρια  των Αστυνομικών Τμημάτων, δικούς του αποθηκευτικούς χώρους – ντουλάπες –με όλα  τα  αναγκαία είδη που χρειάζεται ο κρατούμενος και κατά καιρούς αλλάζει τα βρώμικα και ακατάλληλα στρώματά τους.
12.       Υπάρχει  ειδική  μέριμνα  για την αγιογράφηση και τη συντήρηση των Ιερών Ναών των φυλακών, αλλά και για τη δημιουργία μικρών ναών στους χώρους κράτησης, όπου δεν υπάρχουν.
13.     «Ο Εσταυρωμένος», μετά  από  αίτημα αλλόθρησκων  κρατουμένων, βοηθά στην κατήχηση και στη βάπτισή τους,  προσφέροντας,  συνάμα, πνευματική, οικονομική και υλική βοήθεια.
14.       Προσφέρει στις φυλακές διάφορα βιβλία, το  περιοδικό του  «ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΖΩΗΣ», ημερολόγια, σχολικά είδη κ.α
15.   Πραγματοποιήεί διάφορες  εκδηλώσεις  στο  Βόλο, στον Αλμυρό, στο Βελεστίνο, στη  Σκιάθο και σε άλλες θεσσαλικές πόλεις και χωριά, για την οικονομική ενίσχυση των σκοπών του Συλλόγου και την προβολή του μηνύματός μας: «και ο κρατούμενος είναι αδελφός μας ».
16.  Πραγματοποιεί διάφορες εκδόσεις  βιβλίων, περιοδικών, εικόνων, CD και  DVD, για την δημιουργία εσόδων και την προβολή πνευματικών μηνυμάτων.
17.    Έχει εκδώσει δύο βιβλία  με  κείμενα  μαθητών  κρατουμένων  του Ε.Κ.Κ.Ν. Βόλου, για να φθάσει η κραυγή τους πιο πέρα από τους τοίχους της φυλακής, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της τοπικής  μας κοινωνίας.
18.       Προ ολίγων μηνών, πραγματοποιήσε και μια νέα έκδοση βιβλίου, με χορηγό το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με θέμα την 17ετή πορεία του Σ . με τίτλο:«Ο Εσταυρωμένος» και το Α΄ Πανελλήνιο Συνέδριο Ποιμαντικής και Διακονίας Φυλακών».
19.      Ένα σπουδαίο εργαλείο ενημέρωσης της τοπικής μας κοινωνίας είναι και ο Ρ/Σ της Ι. Μ. Δημητριάδος «ΟΡΘ. ΜΑΡΤΥΡΙΑ», όπου φιλοξενείται η εβδομαδιαία Ραδιοφωνική εκπομπή του «Ε» με τίτλο: «ΕΝ ΦΥΛΑΚΗ ΗΜΗΝ…» (κάθε Σάββατο στις 12 το μεσημέρι).
20.       Φιλοξενεί  καθημερινά,  στους τέσσερις  ( 4 )  ξενώνες  του –στο κέντρο του Βόλου -  και σε ξενοδοχεία της πόλεως, άστεγες οικογένειες και μοναχικά πρόσωπα.  
21.    Ο Σταθμός Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της Ι. Μ. Δημητριάδος,    «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» , λειτουργεί ως Παράρτημα του «Εσταυρωμένου» με τη βοήθεια 40 και πλέον εθελοντών. Στο χώρο αυτό, οι συμπολίτες μας, προσφέρουν διάφορα  είδη ένδυσης και υπόδησης κ.α.. και ο Σύλλογος, τα προσφέρει: στις δυο φυλακές της περιοχής, στα κρατητήρια, στα ιδρύματα, σε ξενώνες απόρων, στις  κοινωνικές υπηρεσίες, σε άπορες οικογένειες, σε αστέγους, στην εξωτερική ιεραποστολή κ.α. Όταν υπάρχει πλεόνασμα σε κάποια είδη ενισχύονται και οι φυλακές Κορυδαλλού, Ελαιώνα Θηβών, Διαβατών Θεσσαλονίκης και Λαρίσης. 

      Η προσφορά αυτή του ΅Ε΅', στους απόρους της Τοπικής μας Κοινωνίας,  είναι
καρπός της αγάπης και της προσφοράς πολλών συμπολιτών μας, που αγαπούν την 
Εκκλησία και στηρίζουν κάθε της ενέργεια. Για να συνεχιστεί αυτή η διακονία, θα 
πρέπει να βοηθήσεις κι εσύ αδελφέ μας. ΅Ο Εσταυρωμένος΅, έχει ανάγκη και τη 
δική Σου παρουσία και προσφορά. 
                    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.

 «Κ Α Ι   Ο   Κ Ρ Α Τ Ο Υ Μ Ε Ν Ο Σ   Ε Ι Ν Α Ι   Α Δ Ε Λ Φ Ο Σ   Μ Α Σ»

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου