menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Α' Πανελλήνιο Συνέδριο Διακονίας Φυλακών

Το Α΄. Πανελλήνιο Συνέδριο Διακονίας Φυλακών με θέμα : "Διακονώντας τον κρατούμενο αδελφό" θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.
Σκοπός του Συνεδρίου είναι να καταγραφεί το έργο της Εκκλησίας στις φυλακές, να αξιοποιηθεί η εμπειρία των κληρικών και εθελοντών, να βελτιωθεί και να εμπλουτισθεί με νέες ιδέες η διακονία των φυλακών και να τονισθεί η ανάγκη ιδρύσεως Γραφείου Μερίμνης Κρατουμένων και αποφυλακισθέντων σε όλες τις Μητροπόλεις.
Συνδιοργανωτές του Συνεδρίου είναι η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων " Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ ".
Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν περίπου 100 πρόσωπα, εντεταλμένοι κληρικοί στη διακονία των φυλακών, εκπρόσωποι των Ιερών Μητροπόλεων, κοινωνικοί λειτουργοί σωφρονιστικών καταστημάτων και μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων α) της Διακονίας Αποφυλακισθέντων "Η ΟΣΙΑ ΞΕΝΗ", β) του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων "Ο ΟΝΗΣΙΜΟΣ" και γ) του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ ".
Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του Συνεδρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει στον Μητροπολιτικό Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου θα τελέσει μνημόσυνο των αειμνήστων συνεργατών του τομέα Ποιμαντικής των φυλακών, των κρατουμένων και των αποφυλακισθέντων.
Το Συνέδριο θα κορυφωθεί με επετειακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Νοεμβρίου στις 6μ.μ., στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή), για την συμπλήρωση 15 ετών λειτουργίας του Συλλόγου Συμπαραστάσεως κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος»
Το πρόγραμμα του Συνεδρίου μπορείτε να δείτε αναλυτικά στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως www.imd.gr

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου